یادداشت های یک برنامه نویس
دوستدار فرهنگ و هنر کهن ایرانی

آش کاچی غذای کهن تویسرکان بسیار خوشمزه و زود هضم است. بیشتر آن را در فصل سرما (و هنگام بارش برف) و برای ناهار می پزند. روش پختن این آش ساده و آسان است که ادامه آمده است.

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • بلغور گندم ۳۰۰ گرم
  • سیر ۱ یا ۲ حبّه (یا پودر سیر)
  • نمک به میزان لازم
  • روغن کرمانشاهی ۱.۵ قاشق
  • کشک ساییده شده ۲ تا ۴ قاشق
  • گل پونه ی خشک خرد شده
  • گردوی خرد شده
  • کره یا روغن کرمانشاهی

روش آشپزی:

بلغور را بشورید و با هفت برابر میزان بلغور آب در قابلمه بریزید، نمک و پودر سیر (یا حبّه سیر پوست کنده) بزنید و نیم ساعت با شعله بالا و با درِ باز بجوشانید. سپس روغن کرمانشاهی را اضافه و در قابلمه را طوری که اندکی از آن باز باشد بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا بپزد (بسته به نوع بلغور بین ۱ تا ۱.۵ ساعت)

کشک ساییده شده (پاستوریزه) را با کمی آب جوش مخلوط کنید تا دوغ کشک بدست آید (بهتر است در هنگام این کار کمی حرارت دهید) سپس گل پونه خشک شده را به دوغ کشک اضافه کنید و با گردوی خرد شده بر روی آش بریزید. اگر لازم دیدید یه تکه کوچک کره یا روغن کرمانشاهی وسط کاسه آش بیندازید.

توجه: اصلا آش را هم نزنید که در این صورت بعد از یک بار هم زدن باید به طور دائم هم بزنید تا ته نگیرد، برای بار اولی که از یک نوع بلغور استفاده می کنید بعد از حدود یک ساعت به ناچار هم بزنید تا متوجه پخته شدن یا نشدن آن شوید و زمان دست تان بیاید. آش پخته شده آبکی نیست بی آب هم نیست و کاملا لعاب دار است. (برای اینکه آش خوب شود کیفیت بلغور مهم است.)

نکته: گل پونه خشک از گل پونه بدست می آید اما پونه خشک از برگ و ساقه پونه. گل پونه خشک عطر و مزه بهتری دارد اما اگر در دسترس نبود از همان پونه خشک هم می توانید استفاده کنید.

نوش جان

نکته: غذای دیگری با نام قیماق وجود دارد که به آن کاچی نیز می گویند و با آش کاچی متفاوت است و یک نوع دسر است که با آرد و شکر و ... درست می شود.

دیدگاه ها: ارسال دیدگاه